English (United Kingdom)
Kutatás Egyéb kutatás

Az alsóvégtag tehermentesítését segítő rendszer

A sérült alsó végtag gyógyulásához szükséges a végtag bizonyos mértékű terhelése. A teljes terhelésmentesítés ugyanúgy késleltetheti a csont gyógyulását, mint a tartós túlterhelés. Ennek elkerülése érdekében a beteget meg kell tanítani az optimális terhelést eredményezőjárásra. Ezt a folyamatot hivatott segíteni, illetve a gyógyulás közben a végtagot ért terheléseket rögzíteni egy adatgyűjtővel egybeépített erőmérőcella, valamint a hozzá kapcsolódó számítógépes rendszer.

Angel Heel rendszer Angel Heel rendszer

Az Angel Heel rendszert a laboratóriumunkból származó ötlet alapján a Metalelektro Méréstechnika Kft. fejlesztette ki. Laboratórium közreműködésével két klinikai tesztsorozatot is végeztünk a rendszerrel, amelyek az eszköz eredményességét, hatékonyságát bizonyították.

Molnár P, Németh I, Farkas L, Juhász T. Alsó végtag gyógyulását segítő Angel Heel készülék és rendszer.Biomech Hung 2012;V(1):25-30.

Manó S, Hunya Zs, Kósa V, Posgay Gy, Molnár P, Vekerdy-Nagy Zs, Harsányi Zs, Csernátony Z. Angel Heel rendszer: új mérési technika a részleges alsóvégtag tehermentesítés tanításában és ellenőrzésében. Biomech Hung 2013;VI(2):42-51.

Általános információk

Anyaintézmény:
Debreceni Egyetem ÁOK Ortopédiai Tanszék

Cím:
H-4032 Debrecen
Nagyerdei krt. 98.

Telefon:
+36 52 411 717/56983

Fax:
+36 52 255 814

E-mail:
biomech@med.unideb.hu

Web:
www.biomech.med.unideb.hu